Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturkvarter med märkliga skägg på matfesten

 
Matfestivalen 2019
Visa alla artiklar

Det blir inte bara mat under Matfestivalen. Du också spisa märkliga skägg och indianer när Långgatan blir kulturkvarter. Sedan blir det butiker i de tidigare tomma lokalerna. Här ser du vilka.

Under Matfestivalen skapar Rapp Fastigheter tre stycken popup-gallerier med lokalproducerad konst i fd. Oneside, Wickmans och Lekextra, på övre Långgatan i Skövde.

Projektet genomförs tillsammans med tre konstnärer.

- Jag blev kontaktad av tre olika konstnärer som hade kul och annorlunda utställningsidéer. Sagt och gjort, konstaterar bolagets Filip Rapp.

De tre är:

Henrik Gustafsson Nicander - Skäggprojektet

Henrik ställer ut i fd One Sides lokal på Rådhusgatan. Fotografierna är från årets Skägg och Mustasch VM (World Beard and Mustasch Championship) i Antwerpen, Belgien. Där fick Henrik möjligheten att fotografera deltagarna från hela världen. Fotografierna kommer vara en del av en fotobok som är planerad till nästa år.

Jan Andersson - Indijan Art

“Indian Janne” som många kallar honom, kommer att låna fd Wickmans lokal på Långgatan där han visar upp både målningar, skulpturer, kläder och grafiska blad med stark koppling till Nordamerikas indiankulturer.

Maria Johansson

Maria, som är en Skövdebekant konstnär, kommer att låna skyltfönstren på fd Lekextra på Långgatan. Inget öppet galleri. Landskapsscenerier men även människogestalter som Maria fångar i sina färgmättade och stora oljemålningar.

Nya butiker

Under hösten kommer samtliga tre lokaler på Långgatan att fyllas med nya, permanenta hyresgäster. Klart i Rapp Fastigheters lokaler sedan tidigare är att Denim & Friends öppnar i fd JC:s lokal (Storgatan) den 22 augusti

I september är det premiär för hälsofiket Rawesome Days som tagit över fd Ejes lokal (Hertig Johans gata).

Nu är det också klart att fd Wickmans lokal får hyresgäst. Blank The Hub, en satsande kedja med "livsstilskoncept med kläder för herr och dam, accessoarer och inredning" flyttar in i oktober eller november.