Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturtipset för hemmasittare – från världen, Sverige och närområdet

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ofrivillig hemmasittare i corona-tider? Här är tips om kulturupplevelser som går att ta del av från soffan.

Ett liv i isolering kan snabbt bli ganska torftigt.

I en serie artiklar ger kultur- och fritidsförvaltningen i Falköping tips om nya sätt att ta del av kultur när du vill, hemifrån soffan eller utomhus.

Det blandas tips från världen, från Sverige och från närområdet. Häng med!

Tips måndag 6/4

Kulturväg Skaraborg är en brun/vit skyltad turistväg som sträcker sig från Karleby till Tidan. Längs den 73 km långa sträckan kan du känna historiens vingslag, njuta av storslagen natur. Du passerar fornlämningar och klosterruiner, Hornborgasjön, Varnhem och Vallebygden med dess vackra dalar och storslagna bergsbranter.

Kulturväg Ekomuseum Västergötland slingrar sig från Tranemo kommun i söder via Ulricehamn upp till Falköping i norr, väster ut i Herrljunga kommun och österut i Mullsjö kommun. Sträckan var tidigare en del av den urgamla kommunikationsleden från kusten till det inre av Västergötland. Tag de snirkliga vägarna och låt landskapets minnesmärken i form av gamla gårdar och torp, medeltida kyrkor, runstenar, stenåldersgravar och naturreservat berätta vår historia. Kulturvägen Ekomuseum Västergötlands webbsida finns på åtta olika språk. 
'

https://www.falkoping.se/karantankultur