Den 30 november i år stänger Telia åtta telestationer i Tidaholmsområdet. Flera hundra kunder i Agnetorp, Blåhult, Daretorp, Klämmesbo, Kungslena, Vättak, Kymbo och Velinga berörs av nedmonteringen.

De som inte redan fått kopparnätet ersatt med fiber får titta efter mobila lösningar - annars riskerar man att bli utan bredband och fast telefoni.

Men trots att den gamla telefonin upphör att fungera från och med den första december, har Telia nyligen skickat ut fakturor där kunderna uppmanas att betala fast månadsavgift för hela perioden november-januari.

Telia har förklarat att summan för december och januari kommer att betalas tillbaka - men likväl måste kunderna ligga ute med pengar för någonting de inte kommer att kunna använda.

Telias agerande förbryllar kunderna.

Jag tycker att det är oförskämt att de har mage att begära en fast avgift för december och januari, trots att de vet att abonnemanget upphör den sista november, säger Håkan Johansson från Blåhult, som är en av dem som berörs av nedmonteringen.

Håkan har själv varit i kontakt med Telia och fått bekräftat att hans fasta telefoni kommer att avslutas den sista november. Förfallodatumet på fakturan fick han framflyttat till den sista december och dessförinnan ska Telia ha skickat en kreditfaktura.

Håkan tror att Telias hanterande kan leda till förvirring bland många.

De borde kunna ha skött det snyggare. Det här skapar oro och sänder konstiga signaler. Har jag kvar den gamla telefonin i december och januari eller inte? De som skickat fakturorna verkar inte ha varit riktigt medvetna om när nedmonteringen sker, menar han.

Inger Gunterberg, pressansvarig på Telia, beklagar om fakturorna skapat förvirring men försäkrar att ingen kommer att behöva betala för en tjänst som inte går att nyttja.

Självklart kommer pengarna att återbetalas, säger hon.

I Blåhult hoppas man få färdigt med fiberanslutningen lagom tills att telestationen stängs. På flera andra håll - där mobila lösningar blir aktuella - kan nedmonteringen dock komma att ställa till med problem, då täckningen inte är den bästa på alla ställen på landsbygden.