Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnohusets ordförande gästade S-årsmöte

När Socialdemokraterna anordnade sitt årsmöte på den internationella kvinnodagen hade man passande nog valt att bjuda in Marie Ekman som är ordförande för kvinnohuset Tranan i Skövde.

Ordföranden Erik Ezelius kunde hälsa ett stort antal medlemmar välkomna till Festvåning Fyran denna söndag varefter han överlämnade till årsmötespresidiet, bestående av mötesordföranden Pernilla Lund och mötessekreteraren Ci Olofsson, att leda årsmötet.

Deltagarna hade på sedvanligt sätt att godkänna styrelsens verksamhetsberättelse, några olika rapporter samt det framlagda bokslutet för 2019.

Viktigt uppdrag

Därefter var det Marie Ekmans tur att ta till orda och hon beskrev på ett mycket pedagogiskt sätt hur verksamheten bedrivs i kvinnohuset Tranan och vilket fantastiskt viktigt uppdrag de har gentemot de kvinnor som här kan få en skyddad vistelse fritt från våld och förtryck. Boende sker både i egna lokaler liksom i hyrda lägenheter och föreningen försöker ge allt det stöd man kan för att kvinnorna och deras eventuellt medföljande barn skall få det så drägligt som möjligt. Hon beskrev också hur föreningens personalsammansättning är uppbyggd för att ha tillgång till en bred kompetens vilket krävs för att upprätthålla kvalitén i verksamheten.

Den oro för framtiden hon gav uttryck för gäller den långsiktiga finansieringen av verksamheten samt de mer eller mindre oseriösa privata aktörer som växer upp och åtar sig uppdrag att skydda utsatta kvinnor utan de resurser eller den kompetens som de organiserade kvinnohusen har. Efter anförandet ställdes det en rad frågor till Marie som hon besvarade och alla var mycket nöjda efter hennes besök som också utmynnade i en insamling av pengar till föreningen. Marie Ekman tackades för sin medverkan med en vacker bukett rosor.

Politiska läget

Efter detta gav Erik Ezelius tillsammans med Anna-Karin Skatt en bild av det politiska läget på nationell och lokalt plan och ett antal frågor och synpunkter kom från mötesdeltagarna kring detta.

Mötesordförande Pernilla Lund hade därefter att ajournera mötet för en god fika bestående av kaffe och nygräddade våfflor.

Valen

Efter detta vidtog val och styrelsen för Tidaholms socialdemokratiska arbetarekommun består för 2020 av Erik Ezelius, ordförande, Bengt Karlsson, kassör och ledamöterna Georgos Moschos, Michelle Hjerp Holmén, Tony Pettersson, Emma Graaf och Lena Andersson. Därutöver har LO-facken och SSU att utse var sin representant.

Ersättare i styrelsen är Ann-Sofie Hagenvind, Anna Zöögling, Asem Alkordi, Pia Blomqvist och Christoffer Axelsson.

Revisorer är Ingela Backman, Eje Lindblad och Pär-Ola Olausson med Tord Viktorsson som ersättare.

Till valberedning inför 2021 års årsmöte omvaldes Monica Staadig, sammankallande, Ci Olofsson och Per Bergström.

Därefter var det dags att tacka avgående ur styrelsen samt årsmötespresidiet vilka samtliga fick en bukett rosor för väl genomfört arbete.

När detta var avklarat tackade omvalde ordföranden Erik Ezelius för att han fått fortsatt förtroende att leda det socialdemokratiska partiet i Tidaholm och han erinrade om att vi står inför många utmaningar som kräver allas insats om vi skall lyckas med vårt viktiga politiska arbete.