Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagt kort ligger

Sjukhusledningen backar på ett par punkter, men det blir inga större ändringar jämfört med sparförslaget från januari.

Det är fortfarande 100 miljoner kronor som ska sparas. Och antalet vårdplatser ligger fast; 149 ska bantas till 116.

När det gäller reduceringen av årsarbetare ligger summan också kvar på 216. Det innebär ett varsel på 300 tjänster – plus att 128 visstidsanställda får gå hem.

Utifrån riskanalyserna har sjukhusledningen kommit fram till att man behöver 14,25 årsarbeten i jämförelse med det första förslag som kom.

De placeras så här: medicincentrum 4,65, kirurgcentrum 2,85, operationscentrum 2,45, barn- och kvinnocentrum 2,3 och psykiatricentrum 1,0.

– Nu finns ett skarpt förslag, uttryckte sig Sigbjörn Olofsson. Vi ska förhandla med facken, och så ska det till ett politiskt ställningstagande, och sedan ska jag ta det slutgiltiga beslutet.

– Yttringar av den karaktären har bäring på politiken, och det är inte min planhalva.

Sigbjörn Olofsson sa också att han skulle bli förvånad om det kommer ytterligare stora kostnadsreduceringar riktade mot sitt sjukhus.

– Så långt jag kan se finns inget hot om nedläggning, det handlar om en så stor sjukvårdapparat. Vi har så stora volymer att man måste bygga ut någon annanstans för att kunna ta över dem.