Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare vill prioriteras i vaccineringskön: ”Andra med samhällsviktiga yrken måste erbjudas vaccin”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Lärarförbundet vill att Folkhälsomyndigheten tänker om och prioriterar samhällsviktiga yrkesgrupper – som lärare – i vaccineringen mot covid-19.

Lärarförbundet vill att Folkhälsomyndigheten tänker om och prioriterar samhällsviktiga yrkesgrupper – som lärare – i vaccineringen mot covid-19. Lärarfacket framförde sitt krav vid ett möte med myndigheten på fredagen. Tidigare har Lärarnas Riksförbund framfört samma önskemål.

"Självklart ska riskgrupperna få sina doser först, men efter dem och vård- och omsorgspersonalen, måste andra med samhällsviktiga yrken erbjudas vaccin. Det gäller inte minst lärarna som ser till att utbildningen fungerar trots pandemin", säger förbundsordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

Lärarförbundet kräver också fortsatt redovisning av smittutbrott i skolor, då ett antal låg- och mellanstadieskolor haft sådana den senaste tiden.