Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt inte Barnen hus ”försvinna” på museet

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Tidaholm är en fin stad att leva i, underbar natur runt knuten, bra dagis, skolor och äldreboenden.

För alla som är intresserade av sport och idrott finns välskötta planer och hallar. Här finns välsorterade stora livsmedelsaffärer och mindre affärer och verksamheter, som tack vare engagerad personal kommer att leva vidare, trots näthandel och konkurrens från närliggande städer.

Det som kan bli bättre både för stadens invånare och för turismen, är att verksamheterna museet - turistbyrån - Barnens Hus, slipper att buntas ihop på ett ställe. Hur ska det få plats?

Barnens Hus är en vida känd och prisbelönt turistattraktion, låt det slippa att "försvinna" på museet, som dessutom behöver lokalerna för egen verksamhet.

Hitta en bättre lokal, eller varför inte bygga en ny, enklare lokal/hall i till exempel utkanten av Stallängsskogen, mot Matöppet. Återuppta Atollen och bygg en lekpark och äventyrsstig, bad finns ju redan.

Detta skulle säkert locka både turister och stadens egna invånare.

Dyrt? Ja, det kostar naturligtvis en del, men blir nog inte dyrare än att bygga om museet och det blir betydligt ändamålsenligare.

Glöm inte att hedra Barnens Hus skapare, Margareta Lindberg-Fröding, vid invigningen!

Maria Blanck-Wahlström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel