Leo Silvén studsar fram över golvet på sin pappas arbetsplats, det är nästan så att den blå tuppkammen nuddar golvet när han tar sats och gör en hjulning i farten.

Många bakåtvolter, flickisar och hjulningar kommer visas upp i Youtube-kanalen han startade för drygt en vecka sedan. Den kommer innehålla blandade ämnen där han också berättar om de tankar och svårigheter som dyker upp när man är tio år och har ADHD.

I en av de fyra videorna som han hittills har laddat upp pratar han om ADHD, separationsångest och rädsla. Något han levt med länge, men som han fick veta mer om sedan i höstas när han fick reda på att han hade diagnosen, ADHD.

– Jag sprang väldigt mycket. Det var svårt att sitta still i skolan, jag ville göra något hela tiden. Jag var väldigt rörlig, säger Leo Silvén.

Pappa, Sebastian Silvén är den som filmar och redigerar och Leo Silvén är stjärnan framför kameran.

Foto Mathilda Lavergren

Sedan han fick kännedom om att han hade diagnosen har familjen kunnat anpassa vardagen utifrån hans behov, och tillsammans har de tränat på saker som har varit svårt.

– Min separationsångest är borta, och jag kan inte beskriva hur skönt det är. Förut ville jag inte att mamma och pappa skulle lämna mig när de gick på restaurang, men nu har vi tränat på det och gjort korta stunder när jag har varit själv, säger Leo.

Det var pappas idé från början att starta kanalen när han märkte att Leo kommunicerade bättre när han pratade till kameran. När föräldrarna besökte en psykolog tillsammans med Leo upplevde de att det var svårt att få svar på vad han kände.

– När vi började att ha kommunikation med en psykolog i Kry-appen var det som att en annan person satte sig i Leos kropp. Vi kände inte igen sättet som han pratade, det blev väldigt öppet från hur han kände, och det var extremt lärorikt för mamma och pappa, säger pappa, Sebastian Silvén.

Såhär kan det se ut när Leo spelar in en ny video.

Foto Mathilda Lavergren

När Leo ville skapa en egen Youtube-kanal bestämde de sig för att använda kanalen som ett verktyg för honom att uttrycka sina känslor, ett sätt för mamma och pappa att ställa frågor genom kameran och för Leo att inspirera och hitta likasinnade att prata med genom YouTube.

– Det är roligt och nervöst, nervöst för att någon ska skicka en hatkommentar. Men jag skulle inte bry mig då, säger Leo Silvén.

Han har fått ett hav av positiv respons och glada kommentarer på klippen de har laddat upp hittills. Att det är ett viktigt ämne nämner många.

– Jag blir berörd när jag läser såna kommentarerna, då känns det roligt.

Vill du prata till andra barn som också har ADHD?

– Ja, det vill jag, för jag vill ju hjälpa dem, säger Leo Silvén.

Leos kanal hittar du här.