Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lilly Karlsson, Längjum

I Längjums kyrka hölls torsdagen den 19 mars begravningsgudstjänst för Lilly Karlsson, Längjum. Som inledning spelade kantor Marie-Louise Haag på orgel, Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Kantorn sjöng därefter, Omkring tiggarn från Luossa av D. Andersson/ G. Johansson.

Officiant var Komminister Em. Thommy Hallin som i sitt griftetal utgick från 2:a Tim. 4: 6b-8: ”och tiden är inne då jag måste bryta upp. Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. Nu väntar mig rättfärdighetens segerkrans, som Herren, den rättvise domaren, skall ge mig den dagen, och inte bara mig utan alla som längtar efter hans ankomst”.

Kantor Haag avslutade akten i kyrkan genom att sjunga, Jag skall gå genom tysta skyar av D. Andersson och G. Johansson och spela Amazing grace (trad). Gravsättning skedde på Längjums kyrkogård där de tre sönerna med familjer, släkt och vänner tog avsked. Lillys minne hedrades med vackra blommor och minnesgåvor till Läkarmissionen, Barncancerfonden och Hjärt-Lungfonden. Akten avslutades vid graven.