Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindängen en landsbygdspärla för gamla

 
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Församlingsrådet beklagar verkligen beslut som gjorts i all hast att stänga Lindängen på grund av att spara pengar. Vi tror att sparandet för dess 15 boenden blir istället förödande för deras liv.

De gamla kämpar sig igenom en isolering på grund av en pågående Coronapandemi. Skall de, nu behöva oroa sig för en flytt också, det anser vi vore förödande för deras liv. Vi ska ju värna om de äldre från smitta enligt WHO och statsministern, detta verkar kommunen ha glömt i sitt beslut. Att stänga igen en fungerande, positiv arbetsmiljö och en livsmiljö för de boende som är berikande med djur och natur utanför dörren. Eftersom det varit Coronafritt och mycket låg smittrisk från andra sjukdomar på detta boende med mindre avdelningar, så är det tanklöst att flytta de gamla överhuvudtaget.

Vi måste vara ödmjuka inför de gamla som har kämpat för att vi skall ha ett bra liv, och då bör vi visa respekt att de val de gjort med sina boenden på äldre dar inte skall ryckas upp av kommunen.

Äldrevården måste få kosta för att få ett tryggt bra liv sina sista år, månader, veckor, dagar i livet. Skamligt att vår skattepeng skall gå till detta beslut som kommer att kosta i sista änden.

Som Varvs församlingsråd vill vi värna om alla som bor i vår församling och dit hör alla på Lindängens äldreboende.

Vi får beklaga igen att detta beslut är taget och hoppas ni kan ändra er, tänk om och förstå vinsterna med att behålla Lindängen.

Varvs församlingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel