Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live 15.00: Regeringens plan om avvecklingen av restriktioner – se pressträffen live här

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Klockan 15.00 under måndagen har näringsminister Ibrahim Baylan kallat in till digital pressträff med anledning av regeringens plan för avveckling av restriktioner.

Vid pressträffen medverkar även statsepidemiolog Anders Tegnell.

Se hela Expressens sändning i spelaren nedan.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) och Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell håller en pressträff klockan 15.00. Då ska de ge besked utifrån regeringens plan för avveckling av coronarestriktionerna.

På torsdag, den 15 juli, infaller steg 3 i regeringens plan för lättnader.

Då tas bland annat passagerarbegränsningar för långväga kollektivtrafik bort. Även rådet om munskydd i kollektivtrafiken, regleringen om ett visst antal kvadratmeter per person för handelsplatser och inomhusmiljöer försvinner.

Kommunernas möjlighet att besluta om vistelseförbud på särskilda platser är en annan restriktion som regeringen sagt ska upphävas på torsdag.

Det fjärde steget i regeringens plan i september har ännu inte något fastställt datum. För det femte och sista steget är varken datum eller månad fastställd.