Nyss kom Mats och Lilian Gustafsson från Team Östhjälp i Tidaholm hem från en resa till Tallinn. Den här gången fick en liten rysk församling, som heter "Ljuset" en del av lasten som hjälp till sina kontakter och medlemmar.

Team Östhjälp har haft kontakt med denna församling i många år. På senare år har också Pingstkyrkan i Tidaholm sponsrat pastorn Junas Muljukov varje månad. Junas var före sin frälsningsupplevelse i början av 1990-talet en barpianist med för stor smak för vodka. Nu är han med och hjälper människor med behov av att komma in i ett "normalt liv".

Denna gång när svenskarna var i församlingen var en volontär i kyrkan, som kommit från en kristen rehabilitering och blivit fri från knark- och vodkaträsket.

Större delen av lasten till Tallinn gick dock som tidigare till hjälp- och missionsorganisationen Harvest som ger materiell och andlig hjälp i kristna festivaler i Estland och ett flertal andra länder.

Denna församling - Ljuset - har som sin samlingsplats och kyrka ett enda rum på tredje våningen i ett stort hus. Detta rum hyr man tillsammans med en annan kyrka.

Där har man sin kyrksal, sitt kök och serveringsställe. När tidaholmarna var där och lämnar sin hjälp, var det också "provrum" för kläder som lämnats.

Det är en förmån att få möta dessa människor. En fördel i livet att få predika Jesu glada budskap och få dela "kaffegemenskap" med dessa enkla och tacksamma grannar, säger Mats Gustafsson.