Trots det vackra vårvädret hade många sökt sig till Villan. Förväntningarna på programmet var stora och uppfylldes med råge. Tre av eleverna går sista terminen av fem och skall inom den närmaste tiden redovisa sitt kunnande inför en examinator. Någon oro eller stress inför detta kunde inte märkas. Eleverna på kyrkomusikerlinjen får bland annat undervisning i sång, piano- och orgelspel och dirigering. De får även barnkörsutbildning.

Tidsresa

Det blev en härlig resa med musik från olika länder och tidsepoker. Gustav introducerade genom att på pianot spela ett argentinskt verk Den vackra flickans dans. Senare i programmet återkom han med Tjajkovskijs Juni och sången Ett spår av längtan skriven av Jan-Olof Andersson från Skövde. Emma sjöng först en tonsatt dikt Bara du går över markerna och sedan People. Alice spelade opus 5 av Sjostakovitj och sjöng sedan Slåtterblomman, ett verk av svenske Gunnar Hahn. Elias slutligen spelade på pianot Vaggvisa av Brahms innan programmet avslutades med att alla fyra unisont och tillsammans med publiken sjöng Den blomstertid nu kommer. Med all rätt var Maria André Frid stolt över sina elever. Åhörarna visade sin beundran och uppskattning med långa, varma applåder.

Grönsaker och blommor

På mötet fick SPF även information om Hellidens Trädgårdar, en ideell förening som funnits sedan 2015. Kristoffer berättade om grönsaker och blommor, om arbete med sly och dammluckor, om odlarkafé och välkomnade till besök.

Björn Petterson ledsagade deltagarna i hur man hittar till föreningens hemsida och uppmanade till att lämna bilder och texter till denna.

Eftermiddagen avslutades med härligt kaffe med smörgås och kaka, lotteridragning och inbjudan till sillsexa i juni månad.

Katrin Kvarnliden