Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många budar på bostadsrätter i Tidaholm

En ny kartläggning från bostadssajten Booli visar hur stor skillnaden mellan utropspris och sista bud är. Siffrorna visar att skillnaden är större än 20 procent för villor i flera kommuner. Allra störst är skillnaderna i Askersund för villor och Tidaholm för bostadsrätter.

Siffrorna är uppdelade på villor respektive bostadsrätter och finns tillgängliga för alla kommuner där det sålts minst 20 bostäder de senaste tre månaderna. Siffrorna baseras på bostäder som sålts under perioden 12 augusti till och med 12 november i år.

– Det skiljer sig såklart åt beroende på objekt, men det kan vara bra att ha ett hum om hur mycket bostäderna i ditt område går upp vid budgivning. Förvånansvärt många kommuner har en ganska hög ökning - det är bra att känna till som spekulant för att slippa gå på en massa visningar för bostäder du i slutänden inte kommer ha råd att köpa, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Störst är skillnaderna i Askersund, där det mellan utropspris och slutpris skiljer hela 23,5 procent. Medelslutpriset för en villa i Askersund ligger på ungefär 1,6 miljoner kronor.

På bostadsrättsmarknaden är det Tidaholm som toppar listan, med en skillnad på 19,3 procent. I pengar handlar det dock inte om några jättesummor, då medelslutpriset på en lägenheter i Tidaholm just nu ligger på 269 200 kronor.

– Skillnaderna är störst framförallt i kommuner med lite lägre priser och där det inte säljs så mycket. En stor skillnad mellan utropspris och sista bud kan handla om att det är svårt att prissätta, det kanske till exempel inte sålts så många liknande objekt, säger Matilda Adelborg.