Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många inställda bussar i halkan

Fler bussturer på mindre vägar och skolskjutsar har ställt in på grund av halkan. – Det är korrekt och det är framförallt småvägarna vi har problem med. Det har varit väldigt halt på sina håll, men det har börjat att släppa, säger Nobinas trafikchef Andre Sellén till tidningen.

Skolskjutsar i Tibro, Mariestad och Falköping, Tidaholm och Skara är påverkade. I Skara har exempelvis en buss kanat av vägen efter att chauffören släppt av passagerarna.

Incidenten inträffade i närheten av Myråsen, då bussen skulle vända efter att ha släppt av skolbarn från Gällkvistskolan. Vid vändningen som skedde i mycket låg hastighet kanade bussen av vägen. Nästkommande tur från Gällkvisskolan fick däremot ställas in eftersom det inte fanns någon ersättningsbuss. Omkring 10-15 elever berördes av den inställda bussturen.

Hämta själva

Föräldrar till de elever som drabbat uppmanas att själva hämta sina barn vid skolorna när det är möjligt.

– Vi hoppas att det här snart ska lösa sig, menar Sellén.

Bland annat är skolbussarna till Gustaf Dalénskolan och Stenstorpsskolan inställda.

Inställt Tidaholm

Samma sak är det i Tidaholm. På grund av rådande blixthalka blev en skolbuss från Carlsteins (tur 501) stående i närheten av Vättak. Bussen utgick från Valstad skola och går normalt till Vättak-, Kymbo-, Hångsdala-, Östra Gerum- och Dvärstorp-områdena.

Barnen som satt fast på skolbussen i Vättak hämtades hem vid tretiden.

Mer inställt

Följande skolskjutsar är inställda:

• Tur 504 (Carlsteins Trafik AB) som avgår 15.05 från Valstad skola till Dvärstorp – Östra Gerum – Hångsdala och Kymbo.

• Tur 505 (Carlsteins Trafik AB) som avgår 16.00 från Valstad skola till Bäck - Kymbo.

I Mariestad påverkades flera linjer med skolskjustar. Berörda skolor är Tidavad, Ullervad, Lyrestad, Kvarnstenen, Hasslerör, Tunaholm, Högelid, Prisma, Ekhamra och Lilläng.

LÄS: SMHI varnar för blixthalka