Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många tågresor inställda i påsk: ”I år har vi ställt in mer än hälften av all trafik”

Coronakrisen ställer till det på många olika håll – så även inom resandet. SJ har ställt in hälften av all trafik och Snälltåget räknar med 80 procent färre resor under veckan.

Det är Dagens Nyheter som skriver om att coronakrisen slår hårt mot resandet i påsk. I vanliga fall är det en av de stora resehelgerna i Sverige men så blir det inte i år med tanke på smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma.

Detta har gjort att bokningarna för tåg- och bussresor har tvärnitat, skriver DN.

– Normalt brukar vi förstärka och sätta in allt vi har med tåg och personal för påsken. I år har vi ställt in mer än hälften av all trafik över hela landet. Det är inte ett normalläge på något sätt, säger Anton Almqvist-Källén, presskommunikatör på SJ, till tidningen.

Snälltåget, som kör sträckan mellan Malmö och Stockholm har också en mycket lägre efterfrågan jämfört med en vanlig påsk. Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget, berättar att han räknar med en minskning på 80 procent av resandet. Under måndagen och tisdagen är alla avgångar inställda och resten av veckan kör man bara en avgång per dag.

– Det finns ett visst flöde på skärtorsdagen men det är mycket mindre än normalt. Och tågen till fjällen har vi ställt in helt och hållet, säger han till DN.