Han beskriver det som att han nästan föddes in i kyrkan eftersom prästen var den enda i byn som hade bil då han föddes och i den bilen blev han hemskjutsad från BB. Ulf är idag också engagerad i Baltaks sockenråd, kyrkvärd i Baltaks kyrka och ledamot i Tidaholms församlingsråd. Kyrkan som byggnad är temat han vill dela tankar om. Maria Håkansson, församlingspedagog i Falköping deltar med sång och musik. Agneta Karlsson predikar och kyrkomusiker är Marianne Holst.

I vår mörka årstid är Baltaks kyrka en underbar plats att söka sig till. I de vackra takkronorna i smide lyser levande ljus som bidrar till att göra Baltaksmässan till en andlig rastplats. I en så hektisk tillvaro som vårt samhälle idag är behövs tillfällen för rekreation och vila, platser där vi kan fylla på vårt behov av kraft och energi. Baltaksmässan i Baltaks kyrka vill vara en sådan plats.

Baltaksmässan är till formen avskalad och enkel, kanske är det därför den tilltalar så många. Den är en gudstjänstform som har sitt ursprung i Allhelgonakyrkans ”Allahelgonamässa” i Stockholm, som snabbt blev mycket omtyckt. Egentligen skiljer den sig inte från andra gudstjänster till sin struktur men upplevs annorlunda, kanske för att enkelhet här är ett ledord. Mycket av den liturgi vi kan vara vana vid från andra gudstjänstformer, saknas här. Psalmerna är enkla att sjunga med i och hela gudstjänsten är mycket anspråkslös. Den präglas av ett personligt och naturligt tilltal.