Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maskinhall blir återigen samlingslokal för sommarkonferensen

Förberedelserna inför de två kommande helgernas sommarkonferens i Lämmagården Klämmesbo är i full gång.

Traditionen att ordna sommarkonferens har levt i Betaniaförsamlingen i Norra Fågelås under många år. Just nu iordningställer man Lämmagårdens maskinhall som får tjäna som samlingslokal under tre kvällar per helg. Platsen präglas av lantlig, vacker enkelhet och ett par hundra besökare per kväll i alla åldrar skapar en atmosfär av glädje och förväntan. På fredagarna och lördagarna finns enklare mat att köpa efter gudstjänsterna och på söndagarna blir det kaffeservering.

Första helgens talare är pingströrelsens förste riksevangelist och deltidspastor Tigleth Malkey. Tigleth är en uppskattad talare för alla generationer då han med sin enkla stil predikar och undervisar med humor blandat med djup evangelisk förkunnelse.

Andra helgens talare är sångarevangelisten, pastorn och författaren Ingemar Helmner. Ingemar har stor erfarenhet av att hålla möteskampanjer och är reseevangelist inom hela Norden.

Sång och musik är ett viktigt inslag under gudstjänsterna. Den första lördagen medverkar ungdomskören Appellen, och den andra lördagen medverkar konferenskören under ledning av Anneli Ödvall. Kören övar tidigare samma dag och är öppen för alla som vill vara med. Under båda helgerna medverkar Betaniaförsamlingens egna musiker och sångare.

I gudstjänsterna finns också inslag för barn med drama och sång.

För den som är nyfiken på frikyrka och kristen tro kan konferensen vara väl värt ett besök då samlingarna är öppna och riktade till alla oavsett kyrkvana eller församlingstillhörighet.