Vill du tjäna pengar?

Så löd det första meddelandet i en konversation som kom att utvecklas till något riktigt obehagligt.

Det hela började med att Tidaholmstjejen Milla Mattsson, som till vardags går i åttonde klass på Hökensåsskolan, fick ett meddelande på Snapchat från en person vars namn hon inte kände igen. Han utgav sig för att heta ett vanligt svenskt pojknamn.

Jag hade personen på Snapchat, men aldrig skrivit eller lagt märke till honom innan. Helt plötsligt skrev han till mig och det första han frågade var om jag ville tjäna pengar. Redan då blev jag ordentligt misstänksam, berättar hon.

Milla förstod till en början inte alls vad personen menade, men det visade sig snart att personen var ute efter bilder på Milla.

Han frågade vad jag var villig att göra. Jag svarade att jag inte var villig att göra någonting. Sedan erbjöd han mig 200 kronor om jag skickade en bild på mig själv.

När Milla fortsatte att säga emot höjde personen på nätet beloppen. 200 kronor blev 2 000.

Efter ett tag började han ge mig komplimanger. Han skrev att jag hade en perfekt kropp och sådana saker. Framstod som väldigt desperat. Jag fortsatte att säga nej och försökte förklara att han inte kommer att få någon bild.

Då mutförsöken inte bar någon frukt bytte han taktik. Han började hotas, skrev att han skulle lägga ut bilder från Millas Instagram på porrsajten Pornhub.

Han gav mig två alternativ: Antingen skickade jag bilder till honom eller så skulle han lägga ut bilder från min Instagram. Jag hade privat Instagram vid tillfället. Personen hade antingen tagit skärmdumpen tidigare eller är en av mina följare. Och även om jag inte har några utmanande bilder så blev jag väldigt orolig för vad han skulle kunna göra med bilderna.

Milla fortsatte att vägra lyda uppmaningarna. Efter en stund skickade han ett nytt meddelande. Han frågade om hon var rädd för att bli våldtagen.

Då blev jag väldigt rädd. Alldeles skakig.

Samma kväll som konversationen ägde rum berättade Milla om det som hänt för sina föräldrar, Peter och Katarina. Hon visade screenshots av konversationen och man beslutade att polisanmäla händelsen.

Polisanmälan gjordes morgonen därpå, men redan samma kväll publicerade pappa Peter ett inlägg på Facebook om det nyss inträffade.

Vi ville visa vad man kan råka ut för och vädja till andra att se upp. Det här är inte okej, det är inte acceptabelt, säger Peter vars Facebook-inlägg i skrivande stund har delats över 1 000 gånger.

Jag tror att många vuxna, rent generellt, har ganska dålig koll på vad deras ungdomar gör på internet. Det är viktigt att visa upp ett nyfiket intresse, menar Peter, som under flera år har pratat med Milla om vad som kan hända på nätet och med de bilder som läggs ut.

Efter att Milla berättat för vänner och familj om den otäcka upplevelsen, har det kommit fram att flera andra av hennes jämngamla vänner också har blivit kontaktade av samma person.

Men ingen vet vem det är. Det enda vi vet är att personen finns på Facebook, Instagram och Snapchat.

Några dagar efter att personen hade slutat skriva till Milla på Snapchat hörde han av sig igen, fast den här gången på Facebook.

Han skrev "tjo bre, här är jag i egen hög person". Jag bad honom att lämna mig ifred och efter det har det varit tyst, berättar Milla, som medger att hon känt sig orolig efter att personen först kontaktade henne.

Jag har varit rädd för att personen ska söka upp mig eller komma hem till mig. Jag vet att det med största sannolikhet inte kommer att hända något, men jag känner ändå ett obehag.

Både Milla och hennes föräldrar uppmanar alla som varit med om liknande händelser att anmäla till polisen.

Ju fler som anmäler desto större chans är det att personer som beter sig så här faktiskt åker fast.