Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Jonas Johansson

Jonas Johansson Lindome har avlidit efter en kort tids sjukdom i en ålder av 79 år.
Jonas var född i Dimbo, Tidaholm som sjunde barn till Maja och Matteus Johansson, som var arrendatorer på Prästgården.

Efter skolgång i Dimbo och realexamen i Tidaholm, började han sin yrkesutbildning med att jobba som “pinnapojk “ i Tidaholms Kommun. Efter ytterligare utbildning i Katrineholm fick han arbete på Vägverket.

Med sitt stora engagemang och intresse fick han allt större uppdrag och tjänstgjorde som vägdirektör i Hallands Län fram till 60 års ålder då han blev trafikdirektör i Göteborg. Ett av de projekt han ledde då var Götatunneln.

Jonas gifte sig 1965 med Marianne f. Asp från Ulricehamn. De bosatte sig tidigt i Lindome och fick döttrarna Eva-Lotta, Anneli och Johanna.

År 2007 blev Jonas änkeman. Några år senare träffade han Anita Karlsson från Jönköping som han var förlovad med fram till sin död.

Döttrarna, deras män och sammanlagt åtta barnbarn var centrala i Jonas liv och de samlades ofta i fritidshuset i Frillesås som blev en viktig plats för honom.

Han var där medlem i Vallersviks vänner och med sitt intresse och sin kunskap var han en tillgång vid den stora satsningen på kyrka, bostäder och golfbana. I flera år var Jonas ordförande i Johanneskyrkan i Lindome och även en eldsjäl i kyrkans second hand-verksamhet.

Han var en fysiskt aktiv pensionär som både spelade golf och sprang maratonlopp på flera platser runt om i världen.

Jonas var fäst vid sin hembygd och engagerade sig i sin stora släkt. Han bidrog också till att syskonskaran (släkten ”Maja och Matteus”) kunde komma iväg på uppskattade bussresor till bland annat Italien och Holland.

Vi syskon, svåger och svägerskor är mycket sorgsna och står frågande till att ett så verksamt liv kan ta slut så fort. Vi sörjer med och ber Gud om kraft till Anita och döttrarna med familjer.

Storebror Göte Johansson