Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt i skidsäsongen för Sisu-åkare

Brist på snö, men Tidaholm SOK Sisu-åkarna kör på ändå.

Snön och kylan har hittills lyst med sin frånvaro under vintern. Trots detta har några tävlingar körts i distriktet. Sisu-ungdomarna har hittills denna säsong tävlat i Mullsjö, Tranemo gånger två samt Skövde. Ungdomarna har gjort fina insatser och med bra resultat. Under torsdag kväll var de på träning inne i Skövde på deras konstsnöspår.

De två äldsta ungdomarna i Sisu är just nu i Lycksele för att göra sin tredje större cuptävling för säsongen. Olle Andersson (som går på RIG i Torsby) och Herman Swärd (går på NIU i Ulricehamn) tävlar som elitjuniorer i Sverige och reser landet runt och tävlar där Volkswagen Cup och Scandic Cup evenemangen går. De två första tävlingarna gick i Idre och Falun, medan denna Scandic cup hålls i Lycksele.

Resan startade i onsdags med en elvatimmars bilfärd från Tidaholm, upp till ett snörikt och kallt landskap. Under torsdagen testades både banor och skidor inför tävlingarna som drar i gång med sprint prolog tidigt imorgon bitti i 15-gradig kyla. På lördag väntar sedan JVM-test 30 km fristil för Herman, medan Olle hoppar över den tävlingen på grund av en tidigare förkylning. På söndag är det sedan dags för 10km klassiskt innan resan vänder av ”hemåt” igen. Till Torsby för Olles del och Herman får hoppa av i Orsa då hans skidgymnasium ska ligga på läger där under vecka 8.