Falköping har hittills varit förskonad från skadegörelse på valaffischer, men den trenden bröts någon gång mellan söndag eftermiddag och måndag morgon.

När Adam Johansson, Moderaternas första namn i Falköping, kom till Stora torget, där partierna har sina valstugor, fann han M-affischerna nedrivna och trasiga på marken.

Endast Moderaternas affischer hade utsatts för skadegörelsen. Övriga partiers affischer som sitter på valstugorna var intakta.

– Jag tycker att det här är jättetråkigt. Man kan tycka olika, men alla har rätt att uttrycka sitt budskap, säger Adam Johansson.

Han upplever att valrörelsen hittills har varit bra och präglad av mycket dialog med väljarna, både på torget och i samband med dörrknackning.

– Det har inte varit någon som har varit otrevlig. Vi har haft många bra samtal, även med väljare som inte alltid tycker som vi, säger Johansson.

Skadegörelsen är polisanmäld.

Fotnot:Moderaterna har valt att inte ha en regelrätt stuga på Stora torget. Istället är det mer en inhägnad, men det påverkar inte affischernas utsatthet.

Läs mer:

Relaterat till artikeln