Skövde musikteater har i år tioårsjubileum och det firas med att sätta upp Robin Hood på Skövde stadsteater.

Ensemblen till musikalen Robin Hood består av hela 46 personer i alla åldrar, från 7 år till 65 år. Repetitionerna har pågått sedan förra hösten i Käpplundaskolans matsal. Nu de sista veckorna innan premiären repeterar de extra mycket för att vara redo att möta publiken.

De flesta som är med har varit med i våra tidigare produktioner de senaste åren och kommer tillbaka från år till år, säger Niklas Johansson på Skövde musikteater.

Den 17 februari, under sportlovet, är det premiär. Totalt spelas åtta föreställningar.

En föreställning är slutsåld och ungefär 60 procent av biljetterna har sålts, så det går väldigt bra, säger Niklas som av erfarenhet vet att de flesta biljetterna säljs de sista veckorna innan premiären.

Idén att sätta upp Robin Hood i Skövde kom för två somrar sedan.

Vi åkte till Lerbäcks teater, mellan Askersund och Örebro, där de då satte upp Robin Hood. När vi såg den blev vi sugna på att sätta upp den själva och började planerna, säger Niklas Johansson.

Först behövde de se om det var genomförbart, då Lerbäck är en utomhusteater och Skövde musikteater spelar inomhus. Men det var det, så då ansökte de om och fick rättigheterna till musikalversionen av Robin Hood som är skriven av Johan Gille.

Det var jätteroligt. Vi tycker att det är en fin handling som alla känner till och tanken om att ge från de rika till fattiga är aktuell än idag. Trots att det är ett modernt samhälle finns många klasskillnader, så det är viktigt story fortfarande, tycker Niklas.

Dessutom finns det många sköna karaktärer, tycker han.

Prins John är föreställningens komiska inslag.

Musikalen är en familjeföreställning och passar från fem år och uppåt. Det är två kortare akter och mycket action, dans och sång.

Vi riktar in oss på barn med föreställningarna och vi har lagt till mer action och kortat ner talscenerna lite så man inte hinner tröttna.

Huvudrollen som Robin Hood har Carl Strandberg, han har publiken kunnat möta i Skövde musikteaters förra föreställning Folk och rövare i Kamomilla stad där han spelade slaktaren. Tomas Edwass spelar sheriffen av Nottingham, han är ny i Skövde musikteater men har tidigare spelat mycket revy i bland annat Falköpingsrevyn och Tidaholmsrevyn.

Rollen som Prins John har Jonathan Segerhierta, som synts i flera teateruppsättningar i Skövde. Marion spelas av Pernilla Wallenius, som är en helt ny bekantskap för Skövde musikteater och som hittills mest sysslat med sång. Niklas Johansson, som en gång var med och startade Skövde musikteater, har rollen som Lille John. Regissör är Eva Ljungqvist Landh.