Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nallar i polisbilarna under julen

Sirener, batonger - och nallar.

Polisbilarna i region Väst får nallebjörnar som extrautrustning i jul, för att kunna ge barn som kommit i kläm lite snabb tröst. Bakom initiativet står Helena Trolläng, polisområdeschef i region Väst, rapporterar Göteborgs-Posten.

Jag jobbade som åklagare innan jag blev polisområdeschef och i dialog med mina poliser har jag fått till mig att det vore så himla bra om vi hade nallar i polisbilarna under julen, säger hon till tidningen.

Det händer då och då att olika hjälporganisationer skänker nallar till polisen. Nu har Helena Trolläng dock via Facebook lyckats samla in över 20 000 kronor för en mer heltäckande nallesatsning.

Den insamlade summan kommer ge över 1 000 nallar. Jag hoppas att de inte kommer att behöva använda alla över jul och nyår, så de kan delas ut så länge det räcker, säger hon.