Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-draften kan hållas virtuellt

En NHL-draft på videolänk? Det kan bli verklighet om den amerikanska proffsligan får sin vilja igenom, skriver ESPN.

NHL överväger att tidigarelägga årets draft till början av juni och – precis som USA:s fotbollsliga NFL gjorde i slutet av april – virtuellt arrangera galan där klubbarna i tur och ordning väljer ut unga och lovande spelare.

Detta uppger den amerikanska sportkanalen ESPN som hänvisar till ett meddelande skickat från NHL:s vicekommissionär Bill Daly.

NHL, som har pausat seriespelet sedan den 12 mars på grund av coronapandemin, hoppas kunna återuppta och avsluta säsongen under sommaren. Detta skulle innebära att den efterföljande säsongen, 2020–2021, skulle skjutas upp i flera veckor – något som i sin tur inte skulle ge tid åt en NHL-draft mellan säsongerna.

– Vi vill inte ha en situation där vi måste skohorna in draftlotteriet eller draften i ett väldigt kort tidsfönster, sade Daly i en radiointervju i fredags enligt Reuters.

Ett beslut om draftens upplägg uppges kunna komma så tidigt som nästa vecka och enligt Daly behöver NHL åtminstone en månad på sig att förbereda allt runt den virtuella galan.

NHL-draften var från början inplanerad att genomföras den 26–27 juni i Montreal.