Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar Majblomman att säljas

Svart, guld och pärlemor. Så ser årets majblomma ut som i vanlig ordning ska ge Tidaholms barn chansen att hjälpa andra barn i kommunen.

Torsdag den 12 april är det säljstart för årets majblomma. Startskottet brukar vanligtvis gå klockan 12 i samband med att Majblommans beskyddare Drottning Silvia köper den första blomman, men i år sker det redan klockan 10.

– Det är ett säkert vårtecken. Nästan alla vill ha dem och det engagerar jättemånga barn, säger Camilla Folke, ordförande i Tidaholms förening.

De senaste veckorna har lokala representanter på Tidaholms skolor informerat eleverna om möjligheten att sälja majblommor. Förutom att eleverna själva tjänar en slant i form av tio procent av intäkterna, hjälper de framför allt andra barn i Tidaholms kommun.

– Majblommans slogan är "barn hjälper barn", och vi använder det lite som en morot till eleverna. Pengarna stannar ju

Årets humle-inspirerade majblomma är designad av eleven Elina Hall från Göteborg och kommer förutom den traditionella pinen, metallknappen och kransen, även säljas som nyckelring. En nyhet Camilla tror många kommer nappa på.

–Jag jobbar som lärare på Hökensås och här säljer alla i klass 1-6 till familj och släktingar. Jag vet att det är så på många av de andra skolorna också, och det är jättekul. Men det är endast elever i årskurs 4-5 som de kommande veckorna kommer sälja blomman på stan, säger Camilla och berättar att hon de senaste dagarna sorterat upp mängder av blommor som under torsdagen ska delas ut på skolorna.

Något som verkar lovande inför årets säljstart.

– Förra året gick jättebra, då sålde man för över 100 000 kronor i Tidaholm.