Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska tvisten avgöras i tingsrätten

Den förre tränaren Magnus Frisk har stämt Skövde HF för kränkning i samband med att han fick lämna klubben. Parterna står mycket långt från varandra och i dag möts de i tingsrätten.

Magnus Frisk anser att han blivit avskedad på ett felaktigt sätt och kräver 40 000 kronor i skadestånd. Tvisten handlar i mångt och mycket om att klubben använt ordet ”entlediga” i samband med att tränaren skiljts från sitt uppdrag.

Frisk hävdar att han blivit uppsagd - klubben att det aldrig skett och att de gjort rätt för sig.

För drygt ett år sedan möttes parterna i en förberedande förhandling för att se om det fanns en möjlighet till en uppgörelse – men läget var låst.

– Det här handlar mer om att kanske få till en praxis vad gäller på vilka grunder en tränare kan plockas bort, säger advokat Martin Klette, som förde Magnus Frisk talan.

Sedan handlar det givetvis också om rättegångskostnader. Den part som förlorar får betala den andra sidans rättegångskostnader och det är belopp som kan uppgå till över 100 000 kronor.

Skövde HF försvaras av advokat Staffan Uvabeck.

LÄS: Läget låst i tvisten

LÄS: Ordkriget mellan parterna fortsätter