Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny radiokanal i augusti

Nu är det klart att STAR FM blir det fjärde nationella radionätet. Genom de nya kommersiella radiotillstånden startar MTG de nationella sändningarna den första augusti.

Dessutom rekryteras Jesse Wallin som ny programledare.

– Jesse var med och startade RIX MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Den första augusti påbörjas sändningarna av de nya kommersiella radiotillstånden som auktionerades ut i slutet av förra året.

I den första nationella auktionen vann MTG ett av tre nationella tillstånd för sitt nätverk RIX FM. I den andra regionala tillståndsutdelningen vann MTG tillstånd i hela 17 av 21 regioner och nu knyter man ihop dessa tillstånd till ett fjärde nationellt nät som beräknas nå över 70 procent av befolkningen.

MTGs nya nätverk kommer att bli STAR FM som idag endast finns i Stockholm och Göteborg. Stationen spelar musik från 70- 80- och 90-talet och riktar sig primärt till en äldre publik som idag främst lyssnar på P4.

– Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig.

MTG har även rekryterat Jesse Wallin från Bauer Media för att göra STAR FMs nya morgonshow.

– Jesse var med och startade RIX MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City, säger Christer Modig.