– Det var så populärt förra året, en succé, och många ville att vi skulle återkomma, säger Ewa Åkesson i bröstcancerföreningen.

De 160 platserna var slutsålda i fjol och det räknar man med att de blir i år också. Intäkterna går till forskningen om bröstcancer.

På galan blir det först bubbel, som förstås är rosa, och mingel på entréplan. Sedan finns en minimässa med föreningar och företag med anknytning till galans syfte, bland annat kommer föreningen för prostatacancer i Skaraborg och Ortopedservice.

Det blir också modevisning med kläder från flera butiker i Skövde och musik. Konferencier är Diana Fröström som avslöjar att ett tema är 50- och 60-tal.

Det blir även lotterier och det pågår också en insamling där den som skänker mest till bröstcancerforskningen får ett vandringspris.

I år har det också hållits After work på Scandic Billingen tre torsdagar i rad under oktober med lokala artister och musikquiz.

Gott samarbete

Katarina Blomquist på huvudsponsorn Scandic Billingen tycker att det är roligt att föreningen väljer att vara hos dem.

– Från första början blev det ett gott samarbete och det är för en väldigt god sak. Det är roligt att vi får in folk i huset som kanske aldrig varit här annars. Detta går säkert att utveckla mer till nästa år. Det kanske inte behöver vara bara under oktober, säger hon.

Tidigare har galan anordnats 5-6 år i Lidköping, men där har det nu varit uppehåll i två år inklusive detta år. Diana Fröström har varit engagerad även i Lidköping och hon skulle gärna vilja att galan återkommer dit, och kanske även sprids till andra städer i Skaraborg.