På torsdag blir det högtidlig invigning av sex nya affärsrörelser i Elins Esplanad när en helt nybyggd galleriagång med Jack & Jones, Vero Moda, Chili & Wok, Nikita Hair, Mobiloperatören 3 och Espresso House öppnar.

LÄS MER: Elins espland får ny centrumchef

– Vi får tre nya butiker, ett café, en restaurang och en frisörsalong. Det är verksamheter som efterfrågats i våra kundundersökningar, säger Christina Löfgren, som är marknadskoordinator på Elins Esplanad.

LÄS MER: BILDEXTRA: Kika in ombyggnaden av Elins esplanad

I det som tidigare var Siba-butiken har man byggt en galleriagång för de nya verksamheterna.

– Här är ett helt nytt ytskikt. Tak, golv och väggar har byggts i en ny design, med nya Led-lampor och växter. Detta koncept kommer att genomföras på hela Elins Esplanad under den kommande ombyggnationen av resten av köpcentret. Den börjar nästa år och ska vara klar 2020, säger centrumchefen Albert Aguilar, medan han visar runt bland pallar med varor, golvpapp och byggjobbare på saxliftar.

– Just nu pågår de sista finjusteringarna av arbetet, och i butikerna håller man på för fullt med att skylta upp och komma i ordning. Men det ska bli klart till torsdag, även om det ser lite stökigt ut just nu.

I Vero Moda-butiken hittar vi Ida Sahlin Wallenius, som är butikschef och inköpare.

– Det är fantastiskt roligt att vara med och starta upp en helt ny butik. Det här blev faktiskt bättre än vi tänkt. Bra lokaler med fin placering där det kommer att vara liv och rörelse.

– Butiken här är på 194 kvadratmeter och vi kommer att vara fem fast anställda plus några extra. Detta blir den andra Vero Moda-butiken i Skövde. Den andra finns i Commercehuset och är väl inarbetad, säger Ida Sahlin Wallenius.

Planeringsarbetet började i september 2017 och byggstarten var i januari i år. Den totala ytan som byggts om är på 1405 kvadratmeter.

– Man kan säga en butik blev sex, plus en galleriagång, säger Christina Löfgren.

Vid invigningen på torsdag blir det tal, aktiviteter, extraerbjudanden och dessutom kommer köpcentrets egen maskot, Lilla Elin, att medverka.