Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obildad rånare och allmänbildade tidaholmare

Det var nog många som drog en lättnadens suck när polisen på torsdagsmorgonen meddelade att den anhållit en person misstänkt för de tre rånen i Tidaholm. Det är väldigt olustigt när en labil och mindre nogräknad person springer runt med kniv och hotar butikspersonal.

Nu återstår att se om personen ifråga går att binda till brotten? Jag skulle vilja säga att chansen är 99,99 procent att styrka det, om det är rätt person som satts bakom galler. Är man omaskerad vid rånen bör det vara en baggis att hålla upp ett foto och jämföra. Om inte annat finns det flera vittnen att kalla in. Och till yttermera visso, väljer du att vara omaskerad där det finns kameror går det väl inte att inbilla sig att man ska komma undan lagens långa arm. Känns inte som den här individens ens klarade livets hårda skola.

Hursomhelst är det skönt att ett genombrott skett, då kan lugnet lägga sig för den här gången.

* * *

Att Svenska kyrkan skulle flytta över gatan till "Tingshuset" medan Kyrkans hus rivs och byggs ny och funktionell, var ganska väntat. I veckan kom beskedet. Det är en jättebra lösning!

Lite mer oväntat var det att fastigheten i samma veva fått en ny ägare. Allt i bygge har köpt den av Fjuks Fastighets AB.

Den fina byggnaden har stått tom ändå sedan polisen flyttade för en handfull år sedan. Nu ska kyrkans folk först ta den till heders. Sedan får vi se vad Allt i bygge-ägarna hittar på? Kompetensen finns att göra något riktigt bra av det. Om det görs om till bostadshus lär det bli riktigt eftertraktade lägenheter, var så säkra.

* * *

En del av onsdagskvällen tillbringade jag i Disponentvillan. Där bjöds det frågesport i idrottskunskap med Westgöta Idrottshistoriska Sällskap som arrangör. Domarprofilen Roland Gustavsson, tillika ordförande för sällskapet, höll ordning i leden medan hans partner "målvaktsspelevinken" Janne Åberg skapade lite charmig oreda...

Publiken trivdes. Och imponerades av de tävlande. Det gjorde jag också. Som tidigare mångårig sportjournalist, ja, till och med sportchef, borde man ju ha en rätt bred bas att stå på i detta sammanhang. Men jämfört med de tävlande herrarna är man som en liten skolgosse som börjat ettan. Jag förde lite statistik i smyg hur jag klarade mig.

Tidaholm vann med 15-14. Jag fick ihop sju rätt med nöd och näppe...

Quiz eller frågesport är populärare än någonsin. Inte minst Peter Mattsson har genom sitt Quiz Time sett till att tidaholmare får möjlighet att mäta sina kunskaper mot varandra under gemytliga former på lokal. Dessutom är ju dopning, det vill säga öl och vin, tillåtet...

VB är med och tävlar av och till. Det var längesedan vi nådde toppen. Lag som Quiztina & Co och tjejgänget Nike är ju rent omöjliga att komma åt.

Jag försöker övertyga mina arbetskamrater att vi ska göra en "head to head-utmaning" mot Nike. Det vore en oerhörd triumf att få dem på fall. Men mina kollegor är oroliga för storstryk och därmed evig skam. Jag räknar dock med att kunna höja lagets slagkraft med ett par tidigare medarbetare.

Vi får se om Camilla Larsson & Co vågar anta vår (eh, min) halvhjärtade utmaning...