Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar för transkådare på lördag – så ska smittrisk minskas vid Hornborgasjön

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

På lördag öppnar Trandansen och naturum Hornborgasjön för året. Samtidigt införs flera åtgärder för att minska risken för spridning av Coronaviruset. Bland annat kommer Tranfestivalen och föredrag inomhus att ställas in.

Tranorna har börjat samlas vid Hornborgasjön. Den 21 mars öppnar därför informationscentralen Trandansen, naturum Hornborgasjön och Café Doppingen för året. Däremot blir det lite kortare öppettider än normalt.

– Vi väljer att öppna eftersom vi tror att det är viktigt att folk kan fortsätta att komma ut i naturen. Därför fortsätter vi också att hålla i guidningar utomhus, säger Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön.

Flera åtgärder genomförs dock för att minska risken för spridning av Coronaviruset. Bland annat kommer antalet besökare som är inne i lokalerna samtidigt att begränsas. Besökare uppmanas också att betala enbart med kort eller swish. För att minska riskerna för spridning av Coronaviruset kommer också större evenemang som Tranfestivalen att ställas in. Även föredrag inomhus ställs in.

Läs också: Naturum Hornborgasjön flyttar öppningen

Istället flyttar verksamheten ut. Fågelvärdar från BirdLife Sverige, Falbygdens fågelklubb och Skövde fågelklubb kommer bland annat att finnas på plats utomhus för att visa fåglar. Även andra guidningar och aktiviteter för barn genomförs utomhus.

– Vi följer noga alla rekommendationer som kommer från myndigheterna. Om det blir några ändringar kommer vi snabbt att berätta om det via vår hemsida, säger Sofie Stålhand.

För besökare kommer aktuell information att finnas tillgänglig på www.hornborga.com och www.visithornborgasjon.se.