Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa åtalas för misshandel av femårig pojke

Bröderna var oeniga om de skulle ha mos eller pasta. Det ledde till att deras 33-årige pappa nu åtalas för misshandel och ofredande av den drygt femårige pojken.

Enligt åtalet ska mannen ha kallat sonen för bebis, placerat honom i barnstolen och satt på honom en haklapp. Enligt pojkens berättelse ska det ha skett ganska hårdhänt.

33-åringen ska också ha tagit tag i femåringens fötter och dragit bort honom från en soffa så att han ska ha slagit i huvudet. Enligt pojken ska han också ha fått ta emot slag i mage och rygg.

Orosanmälan

Därefter ska han blivit inlyft i sin säng och i samband med detta ska han ha slagit i huvudet i en fönsterbräda. Dagen efter ska han inte velat äta på förskolan och därefter berättat om händelseförloppet.

Det har då gjorts en så kallad orosanmälan till socialtjänsten i Tidaholm, som sedan resulterat i en polisanmälan.

Röda märken

Dagen efter ska också mannens tidigare sambo hittat röda märken på olika ställen av kroppen. Barnen har växelvis bott hos pappan respektive mamman, men kvinnan har nu ansökt om kontaktförbud.

Mannen nekar i polisförhören till brott.

Det har hållits flera förhör med de inblandade och åklagaren har kommit fram till att det finns skäl för åtal. Punkterna handlar om misshandel och ofredande.