Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per guidade runt bland konstföremålen i centrum

I den ljuva försommarkvällen arrangerade Tidaholms Konstförening en promenad i Tidaholms centrum. Ett drygt 20-tal medlemmar deltog.

Promenaden startade vid Karin Hurtigs verk "Pink Points" vid Gamla torget. Karin berättade hur arbete tog form, fram till uppförandet av konstverket på plats.

På torget fortsatte deltagarna till "Vattenbäraren", där historiekunnige Per Wahlström tog vid, och förtäljde historien bakom denna staty. Därefter fortsatte promenaden till kyrkoparken, Per visade den lilla näpna flickan i brons.

På Vulcanön tittade man på stenen "Vulcanus", fortsatte sedan till den massiva spiktillverkningsmaskinen vid Tidans strand och vidare till "Gångaren" utanför Idrottshallen och bysten på von Essens plats. Per Wahlström avslutade sin livfulla och underhållande guidning, som innefattade både nutida och historiska anekdoter, vid scenen i Bruksvilleparken med några historier om konstverk, som låg utanför kvällens stråk, och där sällskapet pausade med eget fika

Rundan avslutades i Konsthallen, som konstnärerna Elenor Johansson och Torbjörn Samuelsson öppnade speciellt för konstvandringen! En njutningsfull stund i Konstföreningens regi var så till ända för denna gång.