Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerar för traditionellt luciafirande – dags att lämna förslag på kandidater

Tidaholmsbygdens lucia 2021 kommer att genomföras på traditionellt sätt med fysiska möten och framträdanden om ingenting oförutsett inträffar.
– Företag kommer att kunna boka in ett besök som förr om åren. Nu vill vi i första skedet ha förslag på luciakandidater, hälsar Lars Paulsson i luciakommittén.

Under 2020 fick luciafirandet i Tidaholm bli i digital form. Kulturskolan gjorde flera TV-inslag, dels från Immanuelskyrkan och dels i smedjan på Tidaholms museum.

– Det fick ett bra genomslag på vår youtube-kanal. Många har sett inslagen, konstaterar Lars Paulsson.

Nu görs ett försök att återgå till traditionellt firande med kröning i kyrkan, luciamorgon på Biblo och besök hos företag och äldreboenden.

– Kröningen i Tidaholms kyrka är inbokad de 4 december och Luciamorgon genomförs i stora salen i Bibliotekshuset den 11 december.

Men det första steget är att låta våra läsare komma med förslag på luciakandidater. Sju kandidater ska utses. I fjol var det Nora Mauritzson som vann lottdragningen och utsågs till lucia. Vem det blir i år återstår att se.

– Det är viktigt att kandidaterna kan delta under repetitionsperioden från vecka 45. Då övas sångerna in tillsammans med lärare från kulturskolan. Tiden för framträdanden kommer att vara begränsad till en period kring lucia i december, säger Lars Paulsson.

Förslag till kandidater ska vara redaktionen tillhanda senast den 11 oktober (se annons).