Trots att domen är avkunnad och att rättsprocessen är avslutad har polisens utredare ändå valt att höra 25-åringens berättelse om dubbelmorden. På onsdagen kommer spaningsledare Gunilla Broman att berätta för medier om vad som framkom när utredarna på nytt mötte mannen för att höra hans berättelse. De mötte honom i fängelset i måndags.

Linköpings tingsrätt dömde i maj i år Mullsjöbon till livstids fängelse för morden på ett äldre par i en villa i Mantorp i Mjölby kommun den 11 juni 2017. Göta hovrätt fastställde livstidsdomen i juli.

För två veckor sedan erkände Mullsjöbon morden i ett brev till en reporter på Expressen. Under hela rättsprocessen nekade Mullsjöbon till brotten, men bevisningen ansågs övertygande och han dömdes ändå för de båda morden.

Polisen skriver på sin hemsida att erkännandet ändå har stor betydelse för offrens anhöriga.

25-åringen från Mullsjö har för polisen uppgett att han saknar koppling till brottsplatsen och offren. Han berättade att det var slumpen som gjorde att han hamnade i Mantorp och att det aktuella huset där brottet begicks låg skyddat och på en geografiskt bra plats för att skyndsamt kunna ta sig därifrån.