Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen kammade noll i jakten på knark: ”Ungdomarna sköter sig”

Efter tips om att det förekommer narkotika på skolor har polisen genomsökt ett antal platser i östra Skaraborg. – Glädjande nog gjorde vi inga knarkfynd, så våra ungdomar på högstadiet och gymnasiet sköter sig, säger Jasmina Wallgren på polisen.

I veckan har en insats gjorts på skolorna i Skaraborg efter att polisen fått in ett flertal tips att det kan förekomma narkotika.

LÄS MER: Letar narkotika på Skaraborgs skolor

LÄS MER: Kraftsamling mot knark i skolan

– Syftet med dessa insatser är att verka brottsförebyggande och att bemöta den oro som finns hos vårdnadshavare, skolpersonal och klasskamrater, säger Jasmina Wallgren.

Hon tipsar också om du är vårdnadshavare kan det vara bra att vara extra vaksam om din ungdom har oförklarlig frånvaro från skolan, byter umgänge eller blir personlighetsförändrad.

– Polisen i Östra Skaraborg vill rikta ett stort tack till alla vuxna som har tagit ansvar och varit tillmötesgående i arbetet för att upptäcka om någon ungdom hamnat på glid.