Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänker: Saknad 17-åring i Västsverige har mördats

Sökandet efter den saknade 17-åringen i Uddevalla har i dag tagits upp igen. Polis och hundratals frivilliga letar efter flickan, som misstänks ha blivit mördad. – Vi söker just nu strax norr om Ljungskile, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Flickan sågs senast i centrala Uddevalla för en vecka sedan och har varit anmäld försvunnen sedan i helgen. På tisdagen greps och anhölls en man i hennes närhet, misstänkt för mord alternativt dråp.

Flickan har dock fortfarande inte hittats.

– Sökandet går vidare, men vi har inte återfunnit flickan än, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Nekar till brott

Polisen riktade på tisdagskvällen in sig på ett nytt område i sökandet, i Ljungskiletrakten strax söder om Uddevalla. Under onsdagen söks området igenom med hjälp av bland annat drönare.

– Det är ett område utefter en väg, strax norr om Ljungskile, säger Thomas Fuxborg.

– Det är iakttagelser gjorda från den platsen som gör att vi koncentrerar sökandet dit.

Den anhållne mannen nekar till brott.

"Jag kan inte närmare gå in på omständigheterna som har legat till grund för anhållandet. Polisen höll under tisdagskvällen förhör med den misstänkta i närvaro av försvarare. Efter det beslutade jag att mannen ska vara fortsatt anhållen såsom skäligen misstänkt", säger vice chefsåklagare Caroline Fransson, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Många frivilliga

Utöver polisen deltar ett stort antal frivilliga från både Missing People och Fikk i sökinsatsen, som även fortsätter på andra platser i trakten.

– Vi räknar med ett par hundra frivilliga under dagen och fortsätter i området runt bostaden, säger Peder Schillerström Bruun på organisationen Fikk.

– Dessutom kör ju Missing People sin insats parallellt med vår.

Flera fynd har gjorts, bland annat en jacka som ska likna den som 17-åringen tros ha haft på sig vid försvinnandet. Enligt polisen är det dock för tidigt att uttala sig om huruvida fynden har med fallet att göra.

– Vi hittade skor och ett par glasögon i måndags kväll, som vi genast larmade polisen om. I går hittade vi även en mörk kappa som passar in på beskrivningen, säger Peder Schillerström Bruun.

Jens Bornemann/TT