Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för nya ungdomsdrogen – kan vara livsfarlig

Polisen varnar för en ny berusningsmetod som kan vara livsfarlig. Den heter "lean" och är en mix av hostmedicin och andra substanser. Drogen används främst av ungdomar.

Det är polisen i Värmland som går ut med varningen efter att gymnasieelever i och omkring Karlstad i allt högre grad använder sig av den farliga berusningsmetoden.

Drogen som fått namnet "lean" innehåller receptbelagd hostmedicin och andra receptbelagda läkemedel som blandas med läsk eller juice.

Polisen uppger att blandningen av dessa substanser är potentiellt livsfarlig. Det kan leda till att hämma andningsreflexen, så kallad andningsdepression. Flera ungdomar har förts till sjukhus med allvarliga symptom efter att ha druckit blandningen.

Symtomen är bland annat synbortfall, ökad hjärtfrekvens, balanssvårigheter och bortfall av tal. Blandningen tros även kunna ge upphov till tillfälliga andningsuppehåll långt efter det att man druckit av blandningen skriver polisen på sin hemsida.