Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar Skaraborgs äldre – bedragare lurar till sig kortuppgifter

Vid minst tre tillfällen den senaste veckan har bedragare knackat på hos äldre personer i Skaraborg – och lurat till sig kortuppgifter.
Nu går polisen ut med en varning till äldre i Skaraborg.

Tre personer i Vara, Skara och Mariestad har fått påhälsning av en person, som enligt anmälningarna säger att den boende ska få en ny mobil – för bara 20 kronor.

– Personen tar då målsägarens bankkort och försöker göra uttagsförsök, uppger polisen i Skövde och Lidköping.

Det är dock ännu oklart om någon av de äldre blivit bestulen på pengar.

Samtliga tillfällen har haft samma modus operandi, och polisen uppmanar nu äldre att vara uppmärksamma om något liknande händer.

I nuläget har polisen inget signalement på gärningspersonen att gå ut med.

Fakta: Polisens tips för hur du skyddar dig hemma

√ Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.

√ Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.

√ Förvara helst inte stora summor pengar hemma.

√ Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.

√ Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.

√ Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.