Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens Kalla fall-grupp tar över Helenautredningen – 28 år efter försvinnandet

22-åriga Helena Anderssons försvinnande är fortfarande ett mysterium. Nu tar polisens Kalla fall-grupp i Göteborg över mordutredningen.
– Nu känns det lite som att man faktiskt har tagit till sig det vi säger och önskar, säger Helenas storasyster Gabriella Andersson till P4 Skaraborg.

Det är 28 år sedan Helena Andersson försvann efter utekväll på Stadshotellet i Mariestad. Polisen i Skaraborg har sedan dess utrett fallet som mord – men hennes kropp har aldrig hittats.

För tre år sedan anhölls en man, skäligen misstänkt för mordet på Helena Andersson, men i brist på bevis släpptes mannen och han avskrevs därefter från utredningen.

Sedan dess har det inte hänt så mycket i Helanautredningen och därför har polisens Kalla fall-grupp i Göteborg nu tagit över ärendet, rapporterar P4 Skaraborg.

– De (Kalla fall-gruppen, red. anm.) kommer säkert överväga om dagens teknik vad gäller spår, dna och så vidare kan ge något vidare i ärendet, säger Magnus Karlsson, chef för polisens grova brott-avdelning i Skaraborg, till radion.

Gabriella Andersson, Helenas storasyster, är nöjd över att mordutredningen har lämnats över till Kalla fall-gruppen. Hon är dock väldigt angelägen att människor fortfarande lämnar in tips om fallet.

– Nu känns det lite som att man faktiskt har tagit till sig det vi säger och önskar och att det finns en stark vilja att vi ska komma framåt, reda ut det här och gå i mål, säger hon till P4 Skaraborg.