Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningspersonal knackar dörr på söndagar

Räddningspersonal från Samhällsskydd mellersta Skaraborg kommer under hösten och vintern fortsätta med hembesök hos boende i flerfamiljshus. Det är företrädesvis på söndagar som denna kampanj, benämnd KUB Hembesök, ska äga rum.

Det var under 2017 som Samhällsskydd mellersta Skaraborg (SMS) drog igång satsningen på hembesök hos boende i flerfamiljshus i såväl Falköping som Tidaholm, Skara och Götene.

Under den hösten hann man med att ringa på hos cirka 1 200 lägenhetsinnehavare, av vilka ungefär hälften var hemma. Man fortsatte sedan under våren 2018 och nu, så här när sommaren har övergått i höst, är det dags att dra igång en ny säsong.

Räddningspersonal kommer och tittar på brandskyddet i bostaden och informerar om hur man ska agera vid en brand. KUB Hembesök drivs av Brandskyddsföreningen i hela landet och förkortningen KUB står för kunskapsbaserat brandförebyggande arbete.

– Vi vill med denna kampanj höja medvetenheten om brandskyddet i bostaden och ge råd om hur man ska agera vid en brand i bostaden eller i trapphuset, säger Christer Hultcrantz, enhetschef vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Information om datum och tid för besök kommer att sättas upp i respektive trapphus en vecka innan. I samband med besöket delas informationsmaterialet "Skydda dig mot brand ut".