Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare slog till mot apotek – fick med sig medicin och kontanter

Apoteket på Kyrkvägen i Mullsjö rånades vid 18-tiden på tisdagskvällen. Den ensamma rånaren fick med sig en okänd mängd medicin och kontanter. Ingen person kom till skada under rånet, enligt polisen.

Polis tillkallades vid klockan 18 om att en person rånade apoteket i centrala Mullsjö, något som Sveriges Radio P4 Jönköping var först att rapportera om.

Polisens presstalesperson Monica Bergström sa inledningsvis till JP att hon inte fått någon rapport från polisen på platsen, men uppger att det enligt de första uppgifterna i anmälan var en ensam person som gick in där och ”rånade butiken”.

Dessa uppgifter bekräftas av polisen under onsdagsmorgonen.

Rånaren i Mullsjö har fått med sig en okänd mängd medicin och kontanter och inga personer har kommit till skada.

Den flyende rånaren var försvunnen när polisen kom till platsen vid klockan 18.20.

– Vi har hört vittnen och butikspersonal och har ett signalement, säger polisens Monica Bergström.

Stämmer det att det är ett apotek som har rånats?

– Det kan jag bekräfta.

Det finns goda signalementsuppgifter så utredningsläget är gott, uppger polisen. Monica Bergström vill dock inte säga något om signalementet eftersom det kan vara osäkra uppgifter, men hon säger att det var en man som inte var maskerad.

– Utredningsläget betraktas som ganska gott.

Det verkar inte ha funnits några vapen vid rånet.

– Men det är naturligtvis en hotfull situation ändå, säger hon.

Till tidningen kom uppgifter om att både kunder och butiksanställda ska ha flytt lokalen genom apotekets bakdörr när rånaren kom in. Man ska sedan ha slagit larm från matbutiken intill.

– Det är inga uppgifter som har kommit till mig, säger Monica Bergström vid polisen.

Hennes kollega Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen region Öst, uppger vid 22-tiden på tisdagskvällen att det fortfarande inte finns någon gripen.

– Men som jag har sagt till annan media – det finns gott hopp om att detta ska gå till rättegång och fällande dom, men vad vi grundar det på vill jag inte säga.

Blev han helt enkelt igenkänd på apoteket?

– Nej så var det inte.

Hade han tillhygge eller vapen?

– Det finns vittnesuppgift om att han ska ha haft ett tillhygge men inte haft synligt eller hotat med det under rånet. Men detta är något som ett vittne har uppgett, säger polisens Torbjörn Lindqvist.

Det fanns också övervakningskameror till hjälp i utredningsarbetet.

Rånaren var vid klockan 10.00 på onsdagsförmiddagen fortfarande på fri fot.