Att det finns 184 svenska miljardärer innebär att åtta nya namn har tillkommit jämfört med förra årets lista,

Sammantaget kontrollerar de 184 miljardärerna idag omkring på 2 140 miljarder kronor, vilket motsvarar ungefär hälften av hela Sveriges BNP.

Veckans Affärer skriver även att många av de miljardärer som byggde upp sina förmögenheter under den andra halvan av 1900-talet och fram till nu börjar bli till åren och många är på väg att lämna över till sina barn.

Den yngre skaran växer sig allt snabbare i och med många generationsskiften och i dag är 18 svenska miljardärer under 40 år. Av de 184 miljardärerna är 30 stycken kvinnor.

Den som toppar hela listan och därmed är Sveriges rikaste är Ingvar Kamprad med en förmögenhet på hela 620 miljarder kronor. Sönerna Mathias, Jonas och Peter placeras på nummer 36, 37 och 38 med nio miljarder vardera.

På plats nummer 120 hittar vi Gösta Welandson från Smålandstenar med en förmögenhet på 1,9 miljarder kronor och Bo Larsson från Nydala på plats 130 med en förmögenhet på 1,7 miljarder kronor efter framgångarna med Trioplast Industrier i Smålandsstenar.

På plats nummer 121 kommer Gert-Erik Lindquist från Markaryd som länge varit vd i värmepumpsbolaget Nibe och har en förmögenhet på 1,9 miljarder kronor.

Petter Fägersten från Bankeryd hamnar på plats nummer 165, en placering för fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Fägersten har en förmögenhet på 1,1 miljarder kronor efter framgångarna med Itab.