Det är vispop på svenska som Alma Lindström framför. Nästa vecka kommer första låten att släppas, sedan släpps de sammanlagt sex låtarna på EP:n allt eftersom. Under gårdagens releaseparty spelades alla sex låtarna upp.

– Det är vispop jag skriver och materialet är både nyskrivet och sådant som legat i byrålådan ett tag. En del av låtarna är mer åt pophållet exempelvis den första låten som släpps nästa vecka.

Det är svårt att inte ta upp ämnet Elisa och det har Alma ingenting emot.

– Vi konkurrerar eller jämför oss inte med varandra. Det har vi aldrig gjort. Vi är så olika både vad gäller musikstil och röst. Däremot har vi jobbat en hel det tillsammans tidigare. Nu senast körade jag åt henne på en spelning i Kalmar.

När blir du så stor som syrran då?

– Det vet jag inte. Det är faktiskt ingenting jag tänker på. Jag är glad att få komma ut med min musik och dela med mig av mina tankar och känslor. Jag tror många känner igen sig i mina texter och jag tycker att de är lika viktiga som musiken.

På releasefesten var både släkt och vänner medbjudna, men syrran Elisa hade ingen möjlighet att komma. Det gjorde däremot de som var nyfikna på Alma Lindström som alltså släpper sin allra första singel nästa vecka.

– Det känns jättekul och spännande.