Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rudbeck" stänger – tar till utbildning på distans

Rudbecksgymnasiet och Kompetenscentrum följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer att stänga och övergå till distansutbildning. – Eleverna kommer att börja arbeta hemifrån från och med onsdag, uppger rektorerna Ci Olofsson och Daniel Larsson.

Det ena drastiska beslut efter det andra fattas nu på grund av coronaviruset. Nu är högskolor, gymnasie- och vuxenutbildningen som får rejäla inskränkningar. Vid en presskonferens under tisdagen gick regeringen ut med rekommendationer att stänga skolorna och övergå till distansutbildning.

I Tidaholm var det inget snack vilket beslut som skulle tas.

– Det var ett självklart beslut som kom via vår nämndordförande. Vår uppdrag är nu att se till att genomföra det så bra som möjligt. Det är en extraordinär situation eftersom regeringen vänt 180 grader. Det har aldrig tidigare varit aktuellt med distansutbildning på gymnasienivå vilket gjort att vi inte köpt in kompetensen, säger Daniel Larsson och Ci Olofsson.

Detsamma gäller för vuxenutbildningen på Kompetenscentrum där Nina Kindbom är rektor.

Resande elever ger ökad smittorisk

Att beslutet i detta skede enbart gäller för äldre elever och inte även för elever på grundskolor och förskolor har sin naturliga förklaring.

– Våra elever kräver inte omsorg utan eleverna är i stigande åldrar som själva tar ansvarar för sina utbildningar. Många är också in- och utresande till våra utbildningar vilket gör att spridningsrisken ökar i dessa grupper, säger rektorerna.

Under tisdagen hölls på Rudbecksgymnasiet vanlig undervisning enligt ordinarie schema. Alla elever uppmanades att tömma sina skåp och ta med skolmaterial och datorer hem. Elever som varit hemma eller är ute på APL ska tömma skåp och hämta sina grejer under dagtid denna och nästa vecka.

Studierna fortsätter hemifrån

Från och med onsdagen sker ingen undervisning på skolan. Eleverna arbetar hemma med påbörjade uppgifter i de olika kurserna

– Distansundervisningen kommer att påbörjas tidigast torsdag då vi behöver förbereda oss för denna omställning tillsammans med kommunens IT-avdelning, informeras det.

Alla elever ska hålla sig uppdaterade via skolans informationsportal V-klass där information kommer att läggas ut. En utsedd grupp av lärare har fått i uppdrag att förbereda detta arbete.

Beslutet om distansutbildning gäller tills vidare.