Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan du sitta i centrum i framtiden

Nu är en detalj klar kring nya Hertig Johans torg i centrala Skövde. Nämligen hur du kommer att kunna sitta där när det är klart. Efter Matfestivalen ska den vara på plats. Det är Skövdeföretaget Olby Design som skapar den nya möbelgruppen till Hertig Johans torg.

Nu är det klart att Olby design får uppdraget att tillverka den möbelgrupp som ska pryda Hertig Johans torg efter ombyggnationen.

– Vi är väldigt glada för att Olby Design kommer tillverka möblerna och det känns extra roligt att gynna ett lokalt företag. Den färdiga möbelgruppen kommer passa väl in med torgets övriga högkvalitativa materialval, säger Annelie Alsterhem, projektledare på Skövde kommun och ansvarig för ombyggnationen av torget, i ett pressmeddelande.

Möbelgruppen är ritad av Moa och Tove från arkitektkontoret AndrénFogelström och är unikt designad efter torgets funktioner. Snett igenom möbelgruppen kommer ett diagonalt gångstråk att göra det enkelt för människor att passera förbi. Det innebär att möbelgruppen inte utgör någon barriär eller försämrar platsens tillgänglighet.

– Den nya möbeln på Hertig Johans torg syftar till att skapa fler möten. Tanken är att kunna använda den på många sätt; man kan både sitta för sig själv eller i större grupp, man kan sitta på ryggstödet eller halvligga i soffan, säger Annelie Alsterhem.

Möbeln blir dessutom helt unik för Skövde.

Skövde kommun kommer att vänta med att placera ut möbelgruppen tills veckan efter Matfestivalen, även om torget kommer vara färdigt att användas fullt ut under festivalhelgen. Man vill underlätta för arrangörerna, eftersom det redan är mycket som är nytt med torget inför årets festival vill man ha flexibla ytor så långt som möjligt.