Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så minns spelare och ledare Fredrik "Bedda" Larsson

Fredrik "Bedda" Larsson, fostrad i HK Country och med förflutet i IFK Skövde HK, har omkommit efter en trafikolycka utanför Göteborg. Nu är Handbollssverige i sorg.

Fredrik Larsson spelade 36 A-landskamper för Sverige och var bland annat med i både EM 2010 och VM på hemmaplan 2011.

Handbollskarriären inleddes hemma i Stöpenhallen där han ingick i HK Countrys framgångsrika 84:a kull. En av lagkamraterna där var Joakim Larsson. De spelade sedan även ihop i IFK Skövde och i tyska VfL Gummersbach. När vi är i kontakt med Joakim är han fortfarande i chock efter beskedet och har svårt att finna orden i den här svåra stunden.

”Fredrik var en genuint snäll människa som alltid gav människorna runt sig glädje och energi. En vän som för alltid kommer saknas. Mina tankar går till hans familj”, skriver Joakim Larsson i ett meddelande till SN-sporten.

Målvakten Johan Sjöstrand är, precis som Fredrik Larsson, från Stöpen och de spelade tillsammans i blågult.

”Mörker. Så ofattbart tragiskt. Från spel på gatan i Stöpen till spel i IFK och landslaget . Många fina minnen. Vila i frid Bedda”, skriver Sjöstrand på Twitter.

Ulf Nyström, i dag sportchef i IFK Skövde HK, var den som värvade Fredrik Larsson från Country till IFK. Därefter stötte de på varandra i olika landslagssammanhang, inte minst under två mästerskap.

– ”Bedda” var en fantastisk person – alltid glad och med glimten i ögat. Han var träningsvillig och bidrog alltid. En härlig lagspelare helt enkelt, säger Ulf Nyström på klubbens hemsida.

Fredrik Larsson spelade på niometer och representerade fem klubbar i högsta serien: IFK Skövde, Ystads IF, Hammarby, Sävehof och Alingsås. Totalt vann han fyra SM-guld, tre med Hammarby och ett med Sävehof. 2016 valde han att lägga handbollsskorna på hyllan efter att ha haft skadeproblem på slutet.

2009-2011 var han proffs i Spanien, i samma lag som Skövdesonen Robert Arrhenius.

– Han blev en del av familjen när vi spelade ihop i Aragón. Han var med på mina barns födelsedagar och så. Vi har varit nära vänner sedan dess. Även om vi inte hördes varje vecka så var det alltid som vanligt när vi hördes eller träffades. Jag kan inte förstå att han är borta, säger Arrhenius till Sportbladet och fortsätter:

– Han levde för sin familj och pratade rätt ofta om att han såg fram emot tiden efter karriären och att få leva ett vanligt liv. Nu hade han det livet och så händer det här. Jag kan inte ens föreställa mig hur hans familj känner nu. Livet är så orättvist.

Fredrik Larsson förolyckades efter att ha blivit påkörd av en lastbil under en cykeltur i Lerum vid lunchtid i tisdags. Händelsen utreddes som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Men brottsmisstankarna mot chauffören är nedlagda, rapporterar GT.

Fredrik Larsson blev 36 år. Han efterlämnar sig fru och två döttrar.