Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska protokollen justeras framöver

När protokoll ska justeras efter politiska beslut framöver så bör det göras av en från majoriteten och en från oppositionen. Det föreslår Peter Friberg (M). Kommunstyrelsen ställer sig bakom motionen.

Peter Friberg (M) med flera framhåller i en motion att det föreligger en risk att en politisk gruppering kan styra skrivningen i ett beslut eftersom arbetsordning och reglementen endast reglerar hur många som ska justera ett protokoll.

Friberg vill förebygga den risken med beslut om att protokoll i nämnder, kommunstyrelsen och utskott ska justeras av ordförande samt en justerare från den politiskt motsatta sidan. Om ordföranden representerar majoriteten ska justeraren representera oppositionen och vice versa.

Kommunledningsförvaltningen konstaterar i sin utredning att det är fullt möjligt att föra in de bestämmelser som föreslås.

Kommunstyrelsen ställde sig enigt bakom motionen och förordar att kommunfullmäktige ska säga ja till den lagda motionen.