Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salming: "Det kändes som att jag skulle dö"

Ishockeylegendaren Börje Salming blev svårt sjuk, kanske av coronaviruset, och fick sjukhusvård för andningsbesvär. – Det var läskigt. Det kändes som att jag skulle dö, säger han till nhl.com.

Den nyligen fyllda 69-åringen blev sjuk i början av mars och fördes till sjukhus med andningsproblem. Han testades aldrig för coronaviruset, även om han hade symptom.

– Det var läskigt. Jag hade problem med andningen, det kändes som om jag inte kunde andas. Jag bara skakade. Det var hemskt, säger han med bruten stämma i en intervju med NHL.

– Det kändes som om jag skulle dö, så dålig var jag. Det går inte att beskriva, jag var så sjuk. Tack och lov kom ambulansen och tog mig till sjukhus.

Salming fick lämna sjukhuset efter en dag och har varit i karantän i hemmet sedan dess.

– Nu börjar jag återhämta mig, men är inte helt bra ännu. Jag kan ta lite promenader eller cykelturer, säger han.

– När jag blev sjuk fattade jag inte att det kunde vara coronaviruset, för just då var det inte så spritt i Sverige.

Salming spelade 17 säsonger i NHL med Toronto och Detroit mellan 1973 och 1990 och blev den förste svensken som valdes in i ishockeyns Hall of Fame. Han valdes 2017 som en av NHL:s 100 bästa spelare genom tiderna.